“22 jaar in de genagenis!” – Brief van gevangene aan Ahmad Shaheed

Mensenrechten en democratie activisten in Iran (HRDAI),15 Augustus 2015 - Politieke gevangene Mohammad Nazari, levenslang opgesloten, heeft 22 jaar van martelingen door het Ministerie van Veiligheid ondergaan in verschillende gevangenissen in Iran.

Hij heeft de vreselijkste martelingen ondergaan om hem te forceren tot het afleggen van afgedwongen bekentenissen.

Deze politieke gevangene heeft onlangs een brief geschreven aan Ahmad Shaheed, de speciale VN rapporteur  voor Mensenrechten in Iran, over de ijselijke gevangenis-omstandigheden in Iran.

“Ik heet Mohammad Nazari, geboren in 1971.

Ik ben op 30 mei 1994 in de stad Bukan gearresteerd door mensen van de Revolutionaire Garde op beschuldiging van het ondersteunen van de Iraanse Koerdische Democratische Partij.

Ik werd gearresteerd, terwijl ik bij mijn zusje thuis was en toen heb ik de verschrikkelijkste soort martelingen ondergaan en werd ik gedwongen om zaken te bekennen die compleet onwaar waren.

Ze hebben rechtszaken tegen mij geregeld om ervoor te zorgen dat ik 22 jaar van mijn leven achter tralies moest doorbrengen.

Tijdens deze 22 jaar heeft men mij geen enkel verlof toegestaan, zelfs niet voor het overlijden van mijn moeder.

Ik vraag de heer Ahmad Shaheed, de Speciale VN Rapporteur voor Mensenrechten in Iran om gevangenen die levenslang krijgen te helpen, vooral politieke gevangenen.

Mohammadi Nazari

Rajaie Shahr Gevangenis

August 2015

 

 

STFA, Stichting van de Familieleden