De echte waarheid achter de moord van de Iraanse studentenleider

Een Iraanse studentenleider is in de beruchte Evin gevangenis overleden. Hij was in hongerstaking gegaan. Akbar Mohammadi die zes jaar lang in de gevangenis doorbracht overleed zondag in de beruchte Evin gevangenis in Teheran. Hij zat daar gevangen vanwege de rol die hij had gespeeld in de studentenprotesten van 1999.

Op zondag bonden een aantal gevangenis bewakers hem vast, plakten zijn mond dicht en martelden hem. Dhr. Mohammadi was sinds enkele dagen op hongerstaking. Na zijn dood sloten de gevangenis autoriteiten de telefoonverbindingen af, om verspreiding van het nieuws van zijn dood te voorkomen.

 

De agenten van het Iraanse regime riepen om een dood, waar zij niets mee te maken hadden. Immers is bekend gemaakt vanuit interne bronnen dat zij een uitermate belangrijke rol hadden in de dood van de Iraanse student, Mohammadi.

 

In een interview met het staatspersagentschap ISNA, zei de directeur van de gevangenis: ''Gisteren was Akbar Mohammadi in een perfecte conditie en is op zijn verzoek en na controle van een dokter, ontslagen uit het ziekenhuis en teruggebracht naar zijn afdeling''.