De voorbereidingen voor de executie van 340 gevangenen in de Qazalhasar-gevangenis zijn in volle gang in de laatste maanden van het Iraanse jaar

Volgens de Human Rights Society heeft het gerechtelijk systeem op zondag 14 januari 2024 de executie van 340 ter dood veroordeelde gevangenen in de GhezelHesar-gevangenis op de agenda gezet.
Volgens een betrouwbare bron zijn de zaken van de 340 ter dood veroordeelde gevangenen doorgestuurd naar de uitvoering van vonnissen van de 3e tak van de Revolutionaire Rechtbank, onder leiding van Ruhollah Hosseinzadeh.


Wie is Ruhollah Hosseinzadeh?
Ruhollah Hosseinzadeh is het hoofd van de uitvoering van vonnissen van de 3e tak van de Revolutionaire Rechtbank. Hij is ook een van de adjunct-aanklagers die verantwoordelijk zijn voor de tenuitvoerlegging van gevangenen.
Rouhollah Hosseinzadeh, het hoofd van de uitvoering van vonnissen en de adjunct-aanklager die verantwoordelijk is voor de tenuitvoerlegging van de doodvonnissen van 340 gevangenen in de GhezelHesar-gevangenis.
Volgens dezelfde bron is het aantal ter dood veroordeelde gevangenen in de GhezelHesar-gevangenis veel hoger dan dit aantal. En het gerechtelijk systeem is van plan om de doodvonnissen van dit aantal gevangenen in de komende maanden uit te voeren.


Wekelijkse executies in de GhezelHesar-gevangenis.
Het is vermeldenswaard dat de GhezelHesar-gevangenis een van de gevangenissen is waar de doodvonnissen van gevangenen wekelijks worden voltrokken.


De GhezelHesar-gevangenis in Karaj is een van de meest bevolkte gevangenissen in Iran.
De GhezelHesar-gevangenis in Karaj is een van de meest bevolkte gevangenissen in Iran, met naar schatting tussen de 25.000 en 30.000 gevangenen, terwijl de werkelijke capaciteit minder dan 5.000 is. Deze gevangenis in Karaj, een van de grootste gevangenissen in Iran, werd in 1964 gebouwd in het Kianmehr-gebied vanKaraj.
GhezelHesar is de naam van een gevangenis en een gebied in het zuidwesten van Karaj. Ook bestaat de gevangenis uit twee delen, waarbij het zuidelijke deel de GhezelHesar-gevangenis wordt genoemd. Het noordelijke deel staat bekend als de Karaj Penitentiaire Inrichting (Centrale Gevangenis van Karaj). Deze gevangenis is slechts een van de gevangenissen in de provincie Alborz.