Dina Ghalibaf gearresteerd na onthulling van geweld door de Guidance Patrols

Dina Ghalibaf, een studente politieke wetenschappen aan de Melli Universiteit van Iran (ook bekend als Beheshti), is vandaag, dinsdag 16 april 2024, gearresteerd in haar woning.
De arrestatie volgt op het feit dat Dina Ghalibaf de dag ervoor het brute optreden van de guidance patrols aan het licht bracht. Het is nog niet bekend welke instantie Dina heeft gearresteerd.

Dina Ghalibaf, journalist en studentenactiviste, schreef in X over haar ervaring van een gewelddadige arrestatie door de guidance patrols op het metrostation van Sadeghieh, gisteren, op 15 april 2024.

"Gisteren, in de politiekamer van het metrostation Sadeghieh, toen ik erop stond dat ik het recht heb om de metro te gebruiken zolang ik belasting betaal, hebben ze me gewelddadig meegenomen naar een kamer en hebben ze me met een taser geschokt. De hele tijd waren mijn handen geboeid en een van de agenten heeft seksueel misbruik tegen mij gepleegd."

Ze benadrukte ook dat "de politieagent naar me toe kwam, zijn hand op mijn gezicht legde terwijl mijn handen geboeid waren en begon mijn gezicht te betasten."

Dina Ghalibaf is geboren in 2000. Ze is verboden om haar studie voort te zetten door de beslissing van het disciplinaire comité vanwege haar deelname aan de studentenprotesten van 2022 en 2023.
Volgens berichten op sociale media zijn op de eerste dag van de nieuwe campagne van het regime om op te treden tegen Iraanse vrouwen alleen al in Teheran 500 vrouwen gearresteerd.