Dringende campagne!

Dringende campagne voor de onmiddellijke invrijheidsstelling van Gewetensbezwaarde gevangenen en voor stopzetten van de execu tie in Iran

Het leven van deze twee geniale studenten loopt gevaar Ondanks de uitbraak van Covid-19 in Iraanse gevangenissen, waardoor het leven van gevangenen in Iran bedreigd wordt, hebben Iraanse veiligheidsdiensten en geheime politie een nieuwe golf van willekeurige arrestaties onder de familieleden van de gewetensbezwaarde en politieke gevangenen uitgevoerd. Wij dringen er bij de internationale mensenrechtenorganisaties en-activisten met klem op aan om deze verschrikkelijke en verontrustende actie van de Iraanse regering te veroordelen en de onmiddellijke invrijheidsstelling te eisen.


Wij doen een beroep op alle menslievende vrienden Om onze campagne voor het vrijlaten van deze twee talenten te steunen

Ali Younesi: 20-jarige bekroonde student computerwetenschappen aan de Sharif Industrial Universiteit van Teheran. (Ali Younesi was winnaar van de gouden medaille bij de Internationale Astronomie Olympiade in 2018 en ook won hij er in 2017 de zilveren medaille.)

Amir-Hossein Moradi: bekroonde natuurkunde student. (Won op de Olympiade in 2017 de zilveren medaille.)

Zij zijn allebei op 10 april gearresteerd door de IRGC (Irans Revolutionaire Garde).

Amir-Hossein Moradi is verdwenen en Ali Younesi werd op diezelfde dag ‘s avonds thuis afgeleverd, met verwondingen en aanwijzingen dat hij gemarteld was.

De familie van Ali Younesi zegt, dat hij was mishandeld en verwond door 12 veiligheidsagenten. Enkele uren later zijn zijn ouders samen met hem weggevoerd en urenlang onder druk ondervraagd.


 


Aida Younesi: Onze familie staat onder wrede druk van het Iraanse regime na de arrestatie van mijn broer. Wij weten zelfs niet in welke gevangenis mijn broer zit. Als ik de feiten bekend maak, zo hebben autoriteiten van de overheid gedreigd, dan zal ik fysiek worden aangepakt en zullen ze mij het zwijgen opleggen.


Amir-Hossein Moradi’s moeder: Mijn zoon verkeert in levensgevaar. Ik roep de internationale gemeenschap op om te helpen om hem te bevrijden. Na de arrestatie van mijn zoon zijn mijn man en ik zwaar onder druk gezet en we zitten nu onder huisarrest en we weten niets over hem. Een aantal parlementsleden van verschillende landen wereldwijd hebben verklaringen uitgegeven waarin zij oproepen tot een dringende actie om gewetensbezwaarde en politieke gevangenen in Iran vrij te laten, waarbij zij vooral de nadruk hebben gelegd op hun bijzondere steun aan Ali Younesi en Amir-Hossein Moradi: er bestaat internationaal bezorgdheid over het lot van deze twee universiteitsstudenten en ook over gewetensbezwaarde gevangenen en opgesloten demonstranten in Iran. Naast de uitbraak van het corona-virus lopen zij het risico van marteling en terechtstelling.

Gezamenlijke brief van Nobelprijs winnaars aan de VN Hoge Commissaris voor de Mensenrechten voor directe vrijlating van twee Iraanse Genie studenten: stop hun executie. Ze zijn wetenschappelijke kapitaal van de internationale gemeenschap.

Stichting van de familieleden

Wij zijn een onafhankelijke, liefdadigheidsinstelling die campagne voert voor de mensenrechten in Iran. We staan voor gerechtigheid, vrijheid, menselijke waardigheid en gelijkheid. Wij zijn tegen elke vorm van fundamentalisme. Wij worden aangemerkt als een algemeen nut beogende instelling (ANBI). Donaties aan de stichting zijn aftrekbaar voor de belasting.

U bent nodig

Uw steun is onmisbaar om deze mensen te helpen aan een eerlijk proces. Doneer vandaag nog aan de campagne Saving Lives.

Steun de juridische activiteiten: 77 Euro

Steun de campagne “Saving Lives “ Publicatie , Sociale media,bijeenkomsten : 140 Euro


France Jacob, Utrecht: Ik ben diep onder de indruk van dit project en ik ben er heel erg bezorgd over,

dat in Iran het intellectuele kapitaal van de samenleving wordt gearresteerd, gefolterd en geëxecuteerd.

Ik steun jullie doel en ik bied jullie mijn meest doeltreffende hulp aan.