Executie van gevangenen op meedogenloze wijze

Executie van 12 gevangenen op meedogenloze wijze

9 november 2023 - Dringende oproep om de executiemachine en het bloedbad door het regime van de mullahs een halt toe te roepen.
Uit angst om ten val te worden gebracht en in een poging om de volksopstand te onderdrukken, stuurt Khamenei groep na groep gevangenen naar de galg. Op woensdag 8 november werden minstens 12 gevangenen opgehangen door het barbaarse regime. Negen gevangenen in de gevangenis van Qezelhessar, Farhad Aghaie in de centrale gevangenis van Kermanshah, Akbar Farokhi in de centrale gevangenis van Urmia en een andere gevangene in de centrale gevangenis van Kerman werden geëxecuteerd door de beulen. Met de executie van deze gevangenen is het geregistreerde aantal executies in de afgelopen 17 dagen opgelopen tot 56.

Tegelijkertijd vielen repressieve troepen in de grensgebieden van Baneh en Nousud negen hardwerkende landgenoten aan die zich bezighielden met zwaar werk als kolbars (grensarbeiders), in een poging de eindjes aan elkaar te knopen onder het roofzuchtige bewind van de mullahs. Een van de kolbars, Azad Sattarpanah, werd gedood en acht anderen raakten gewond.

We roepen de Verenigde Naties, de Europese Unie en de lidstaten op om hun passiviteit te beëindigen tegenover het regime met het hoogste aantal executies en martelingen van de 21ste eeuw en om dringend actie te ondernemen om de executies van gevangenen te stoppen. Het Iraanse volk betaalt de prijs voor de verzoening met de bloeddorstige mullahs door gevangenneming, marteling en meer executies.