Iraanse Burgers Protesteren Voor Vrijheid! Internationale Steun Dringend Nodig!

Iraanse Burgers Protesteren Voor Vrijheid! Internationale Steun Dringend Nodig!

Iraanse burgers protesteren voor vrijheid! Internationale steun dringend nodig!

In Iran vinden gedurfde burgerprotesten plaats tegen de tegen dictatuur. De protesten werden veroorzaakt door de dood van de 22-jarige Iraanse Mahsa Amini, 

Steun ons noodproject

ING Bank: NL76INGB0003012442

die op 16 september 2022 in Teheran stierf als gevolg van mishandeling door de zogenaamde 'morele bewakers' van het regime: ze had haar verplichte sluier niet juist gedragen. Het lot van deze jonge vrouw toont de wreedheid van de dictatuur in Iran.

Honderdduizenden burgers demonstreren sinds half september 2022 moedig tegen de dictatuur in tientallen Iraanse steden. Met indrukwekkende moed verzamelen ze zich op straat voor grote protestbijeenkomsten en tonen ze openlijk hun woede tegen de machthebbers. Met luid gezang eisen ze het einde van tirannie en onderdrukking. De demonstranten willen vrijheid, mensenrechten en democratie.

De burgerprotesten hebben zich snel over het land verspreid. Vrouwen staan voorop. Ze laten openlijk zien dat ze genoeg hebben van decennia van tirannie. Ze eisen de afschaffing van de verplichte sluier, die onder religieuze voorwendselen uitsluitend wordt gebruikt om vrouwen te onderdrukken. Ze willen een leven van vrijheid en gelijkheid.

In alle Iraanse universiteitssteden hebben zich grote groepen studenten aangesloten bij de protesten. Mensen uit alle lagen van de bevolking hebben zich bij de vrouwen aangesloten en demonstreren met een gemeenschappelijk doel en roepen: "We staan allemaal samen op tegen de dictatuur!"

Het regime reageert met brute repressie, massale arrestaties en executies. In het hele land worden troepen ingezet om met grof geweld de vreedzame protesten neer te slaan. Milities van het regime schieten kogels van jachtgeweren en andere scherpe munitie op demonstranten met de duidelijke bedoeling ze te doden. Het aantal gedode en gewonde demonstranten neemt elke dag toe. Duizenden mensen zijn gearresteerd en gemarteld in gevangenissen waar ze het risico lopen doodgeslagen te worden. Inmiddels worden recent 500 doden geteld.

Internationale campagne.

De Iraanse protestbeweging voor vrijheid en mensenrechten heeft dringend steun en bescherming nodig van de wereldgemeenschap. Inmiddels wordt in veel wereldsteden fel en massaal geprotesteerd tegen de wantoestanden in Iran. Hert is noodzakelijk dat de VN, regeringen en parlementen over de hele wereld zich uitspreken en met alle kracht optreden om een einde te maken aan de brute repressie in Iran. Het recht van mensen op vrijheid van vergadering, vrije meningsuiting, gelijkheid van man en vrouw, vrijheid van godsdienst en seksuele geaardheid moet worden verdedigd. Alle gevangenen die uitsluitend worden vastgehouden voor deelname aan burgerprotesten, moeten onmiddellijk worden vrijgelaten. De internationale publieke druk moet aanzienlijk toenemen om de mensenrechten in Iran te herstellen.

Steun ons noodproject

ING Bank: NL76INGB0003012442

Mw Nahid Dashiry
Voorzitter van het bestuur van
Stichting van de Familieleden SF

 

RED HET LEVEN VAN GEARRESTEERDE
VREEDZAME DEMONSTRANTEN
Stop geweld tegen vreedzame burgerprotesten in Iran

17 september was de dag waarop de 44-jarige woede van het Iraanse volk, vooral vrouwen, explodeerde. Mahsa Amini, 22, werd op 16 september met een wapenstok op het hoofd geslagen door de zogenaamde hoeders van de moraal van het regime. Ze liep een ernstige schedelbreuk op en stierf kort daarna. De moord op Mahsa was de vonk die ertoe leidde dat honderdduizenden Iraanse burgers, geleid door vrouwen, in meer dan 210 steden protesteerden om de basisrechten van Mahsa en alle vrouwen, alle jongeren en alle mensen van Iran te verdedigen.

 

Ze eisen vrijheid, gelijkheid, mensenrechten en een einde aan de religieus-fundamentalistische dictatuur. Vrouwen zijn, met buitengewone moed, de leiders en pioniers van deze burgerprotesten. Ze hebben niets te verliezen en tonen solidair hun woede tegen dit dictatoriale regime.

 

Het regime van de moellahs reageerde op de vreedzame protesten van de bevolking met meer geweld dan ooit tevoren. Om demonstranten te doden schoten de repressieve troepen van het regime met scherp op mensen. In sommige steden schoten ze zelfs vanuit helikopters op vreedzame demonstranten. Tot dusver zijn meer dan 560 mensen gedood en meer dan 30.000 mensen gearresteerd door de dictatuur, en het aantal stijgt elke dag. De gearresteerde vrouwen en jongeren worden geslagen en gemarteld in de gevangenissen.

( Tot nu toe zijn er meer dan 560 mensen vermoord door de dictatuur
Onder de doden bevindt zich een groot aantal schoolkinderen van 12 tot 16 jaar)

DE IRAANSE MENSEN HEBBEN ONZE STEUN EN HULP MEER DAN OOIT NODIG.
Samen met de families van de slachtoffers voeren we sinds het begin van deze protesten campagne voor de vrijheid van onschuldige vrouwen en jongeren met conferenties, waken, protestacties en public relations via satellietkanalen – vooral wanneer het regime het internet afsluit in Iran.
Met onze jarenlange ervaring kunnen we het leven van veel onschuldige mensen redden van het risico van executie en marteling.

 

Stichting van de Familieleden (SF)
KvK: 27266411 * ANBI: 54280 * ING-bank: NL76INGB0003012442


WIJ HEBBEN UW FINANCIËLE STEUN NODIG VOOR ONZE LEVENSREDDENDE CAMPAGNE. HELP DE ONSCHULDIGE, MOEDIGE IRAANSE VROUWEN EN JEUGD.
• Het redden van gevangenen die het risico lopen te worden geëxecuteerd en doodvonnissen stoppen
• Een einde maken aan marteling en onmenselijke behandeling door de repressieve krachten van het regime
• Vrouwenrechten afdwingen en onderdrukking van vrouwen stoppen

Demonstraties door Iraniërs over de hele wereld in solidariteit met de burgerprotesten in Iran


Met demonstraties over de hele wereld roepen Iraniërs de Verenigde Naties, regeringen en parlementen op om de Iraanse burgerbeweging voor vrijheid te steunen en de repressie en het geweld tegen de vreedzame burgerprotesten door het dictatoriale regime van de moellahs te stoppen en de vrijlating te eisen van alle gedetineerde demonstranten.


Stichting van de Familieleden


Wij zijn een onafhankelijke, liefdadigheidsinstelling die campagne voert voor de mensenrechten in Iran. We staan voor gerechtigheid, vrijheid, menselijke waardigheid en gelijkheid. Wij zijn tegen elke vorm van fundamentalisme.
Wij worden aangemerkt als een algemeen nut beogende instelling (ANBI). Donaties aan onze stichting zijn aftrekbaar voor de belasting.


U bent nodig


Uw steun is nodig om meer dan 14.000 mensen te helpen die zijn gearresteerd bij burgerdemonstraties in Iran
Doneer vandaag nog aan de campagne Saving Lives. 

Uw donatie, in welke vorm dan ook, is van harte welkom!
Steun ons met een eenmalige of maandelijkse donatie.
Online via iDEAL, PayPal (https://stfa.nl/donatie), of doe een handmatige overboeking op:

ING-bank: NL76INGB0003012442

 

Stichting van de Familieleden (SF)
KvK: 27266411 *ANBI: 54280
Bordewijklaan 62 * 2591 XR Den Haag * info@stfa.nl
www.stfa.nl * Tel: 070 356 1001*