Iraanse motorcrosskampioene Shahrzad Nazifi veroordeeld tot 8 jaar

Shahrzad Nazifi

De revolutionaire rechtbank van Teheran heeft de Iraanse motorcrosskampioene Shahrzad Nazifi, een Baha'i-burger, veroordeeld tot 8 jaar gevangenisstraf.
De rechtbank verbood mevr. Nazifi ook om het land gedurende twee jaar te verlaten. Als bijkomende straf verplichtte de rechtbank mevr. Nazifi tot dienstverlening aan geestelijk gehandicapten gedurende drie maanden vier uur per dag.
De aanklacht tegen deze Iraanse motorcrosskampioene in Sectie 26 van de Revolutionaire Rechtbank van Teheran omvatte de volgendepunten tegen mevr. Nazifi: "Het leiden van illegale groepen met als doel de nationale veiligheid van het land te verstoren" en "onjuiste motivatie en innerlijk verlangen tot vernietiging van het religieuze systeem"!
Op 18 november 2018 arresteerden de inlichtingendiensten van het klerikale regime Shahrzad Nazifi en haar dochter, Nora Naraghi, op de motorbaan. Vervolgens namen ze hen in een auto mee naar hun huis. Zij plunderden de woning van mevrouw Nazifi gedurende ongeveer 5 uur en namen enkele persoonlijke bezittingen mee.
Shahrzad Nazifi is een Iraanse motorcrosskampioene met het Bahá'í-geloof, geboren in 1971 en woonachtig in Teheran. Zij en haar dochter Nora Naraghi behoren tot de pioniers van het vrouwenmotorcross in Iran
In mei 2019 werd het mevr. Nazifi en andere familieleden verboden om motorcrossbanen te bezoeken, deel te nemen aan wedstrijden en te sporten met een motorfiets zonder gerechtelijke toestemming.
De dochter van mevr. Nazifi, Nora Naraghi, een top motorcrosser, blijft samen met haar moeder van alle sportieve activiteiten verstoken vanwege haar geloof.