Iraanse mullah: een vrouw kan niet reizen zonder toestemming van echtgenoot

Staatswebsite digarban.com, 02 Oktober 2015 - Jafar Sobhani, een senior mullah uit de rangen van het Iraanse regime, beweerde dat “een vrouw niet kan reizen zonder goedvinden van haar man!”
Deze mullah voegde eraan toe dat hij in de kranten had gelezen dat Shahidokht Molavardi, presidentieel gemachtigde voor Vrouwen en Gezinszaken, heeft gezegd dat de regering van plan is om actie te ondernemen om “vrouwen toe te staan te reizen zonder toestemming van hun man.”

“Is zij priester of jurist? Iran is een islamitisch land en alle geestelijken, inclusief Sjiieten en Soennieten, geloven dat een vrouw niet kan reizen zonder goedvinden van haar echtgenoot!” voegde hij eraan toe.
“Waarom brengt zij zo’n onderwerp ter sprake?”

Soms zegt men dat vrouwenkleding tot de heup moet reiken; zulke opmerkingen zijn niet geschikt voor de islamitische republiek,” beweerde Sobhani.
 “Als deze vrouw haar opmerkingen herhaalt, dan hebben wij podia tot onze beschikking die kunnen reageren; als zij zulke woorden herhaalt, zullen wij hierover discussies voeren in de moskeeën en klaslokalen,” zo vervolgde hij.STFA, Stichting van de Familieleden