Iraanse regime ratelt op onderdrukking van Bahá'ís

Moord op Bahá'ís, 17 arrestaties en bedrijfssluiting voor tientallen anderen

STFA, 17 November 2015 - Het anti humane Iraanse regime is in de afgelopen dagen in het hele land overgegaan op een nieuwe golf van onderdrukking van Bahá'ís landgenoten.
Op 15 november zijn er in Teheran, Isfahan en Mashhad 17 Bahá'ís gearresteerd. De onderdrukking bestond eruit dat hun huizen en bedrijfslocaties werden doorzocht, waarbij beslag werd gelegd op enige eigendommen.

Tegelijkertijd werden op 14 en 15 november in Rafsanjan, Sari, Tonekabon en Qaemshahr de bedrijven van een paar andere Bahai burgers gesloten.
Hun bedrijven werden gesloten omdat zij hun winkel niet hadden geopend vanwege Bahai religieuze feesten.

Gelijktijdig werd op 14 november onder verdachte omstandigheden een Bahai landgenoot Kourosh Rouhi gedood in een parkeerplaats bij zijn huis in Shiraz.

Het Iraanse Verzet veroordeelt nadrukkelijk de misdadige en meedogenloze onderdrukking van Bahá'ís en roept alle internationale mensenrechtenorganisaties op en de Algemene Vergadering van de VN die nu bijeen is en alle lidstaten om op de krachtigste wijze het religieuze fascisme te veroordelen dat Iran regeert met zijn wrede en systematische schending van mensenrechten, inclusief willekeurige terechtstellingen, onderdrukking van verschillende bevolkingsgroepen en naties en volgelingen van allerlei geloofsovertuigingen en om de Veiligheidsraad te wijzen op het dossier van de misdaden van dit regime, waaronder de executie van 120.000 politieke gevangenen.
 
 
 
STFA, Stichting van de Familieleden