Iran: 3 mensen sterven in de gevangenis

Human Rights & Democracy Advocates in Iran, Baluch-activisten, 31 December 2015 - Op 27, 28 en 29 december zijn drie gevangenen in verschillende afdelingen van de Zahedan Centrale Gevangenis gestorven door martelingen en een gebrek aan medische verzorging.

Een van deze gevangenen was slechts drie dagen vóór zijn dood van een politiebureau in Zahedan overgebracht naar de gevangenis. Hij had diepe en bloedende wonden op zijn rug en zijn benen, allemaal ten gevolge van martelingen. Deze gevangene werd op aandrang van celgenoten naar de gevangeniskliniek overgebracht. Hij werd echter zonder enige medische behandeling terug naar zijn cel gebraht.
Naam en bijzonderheden in deze gevangenis:

1. Farzad Naroui, ongeveer 40 jaar. Hij stierf op 27 december door martelingen en een gebrek aan medische verzorging.


2. Mehdi Naroui, 38, in de gevangenis sinds  6 jaar wegens drugsgerelateerde beschuldigingen, stierf 28 december. Hij was ziek en toch weigerden de autoriteiten hem naar een ziekenhuis over te brengen.


3. Gholam Rabbani, 45, was ziek en stierf omdat hem medische verzorging geweigerd werd. Hij zat ongeveer 2 jaar gevangen.


Een van de familieleden van Rabbani vertelde: “Het lichaam werd na drie dagen aan zijn familie overgedragen op voorwaarde dat deze geen klachten tegen de gevangenisautoriteiten zouden indienen,” zoals ook Baluch-activisten meldden.

 

 


STFA, Stichting van de Familieleden