Iran: Atena Daemi naar een ziekenhuis overgebracht

Campaign in Defense of Political and Civil Prisoners & STFA, 19 September 2015 - De kinderrechtenactiviste Atena Daemi mag nu toch naar medische centra buiten de gevangenis overgebracht worden om meerdere tests en een MRI-scan te ondergaan. Voorheen had Mehdi Khodabakhshi, de vertegenwoordiger van de openbare aanklager van Teheran en de toezichthoudende assistent-aanklager van de Evin-Gevangenis, de overbrenging van Daemi naar medische centra buiten de gevangenis niet willen toestaan.

Ze werd uiteindelijk op maandag 14 september naar een ziekenhuis overgebracht en na ca. 3 uur van tests en een MRI-scan weer terug naar de vrouwenafdeling in Evin gebracht.
Daemi, 27, werd op 21 oktober 2014 gearresteerd in het huis van haar vader door geüniformeerde agenten en naar afdeling 2A van de Revolutionaire Garde in de Evin-Gevangenis overgebracht.
Zij zit nu meer dan 10 maanden tijdelijk opgesloten in de vrouwenafdeling van de Evin-Gevangenis, in afwachting van een uitspraak van een beroepshof.

Daemi heeft hartproblemen. Bovendien begon ze bij haar eenzame opsluiting te lijden aan een huidziekte op grond van de slechte hygiënische omstandigheden, zonder frisse lucht en zelfs daglicht. Haar grzichtsvermogen is eveneens sterk achteruitgegaan. STFA, Stichting van de Familieleden