Iran: boodschap van politieke gevangenen “Help Saeed Shirzad die in hongerstaking is”

STFA, 08 Januari 2017 - Een groep politieke gevangenen in hal 12 van de Gohardasht gevangenis in Karaj heft een bericht gestuurd om mede politieke gevangene Saeed Shirzad te steunen, die in hongerstaking is gegaan na het dichtnaaien van zijn lippen op 7 december. Hij protesteert daarmee tegen de slechte behandeling en de schending van de rechten van gevangenen door de autoriteiten en eist daarmee dat hem recht wordt gedaan.

Hier volgt hun boodschap:

De politieke gevangene Saeed Shirzad heeft op 7 december zijn lippen dichtgenaaid en begon toen met een hongerstaking voor onbepaalde tijd, met als doel het verkrijgen van zijn wettige eisen. Hij was deze week een aantal malen totaal verzwakt, maar werd niet overgebracht naar een ziekenhuis en hem werd ook niet toegestaan om naar de ziekenzaal te worden gebracht om medicatie te ontvangen.

Saeed Shirzad die zijn hongerstaking volhoudt zei: “We hebben dit al verschillende keren meegemaakt. Eerder werd Ahmad Ramazan uit Syrië lastiggevallen en geslagen door gevangenispersoneel terwijl hij in hongerstaking was en raakte als gevolg daarvan in een coma dat dagen duurde. Afgelopen week werd de politieke gevangene Behnam Mousivand, die ook in hongerstaking is, opgeroepen door het management van de gevangenis. Maar hij moest per rolstoel worden vervoerd naar de gevangenisdirecteur vanwege zijn extreme zwakte en veel te lage bloeddruk. Maar tot ons grote verdriet werd hij daar in elkaar geslagen, gemarteld en bedreigd. Hoe kunnen wij de autoriteiten nog vertrouwen? Ik verkies te sterven in afdeling 12, maar ik geef mijn lichaam niet op aan jullie, laffe slechteriken. Ik zal niet stoppen met mijn hongerstaking voordat aan mijn rechtmatige eisen is voldaan.”

Wij, de politieke gevangenen in hal 12 van de Gohardasht gevangenis in Karaj, roepen alle vredelievende mensen en mensenrechtenactivisten op om deze politieke gevangene, Saeed Shirzad, wiens gezondheidstoestand momenteel kritiek is, te helpen.

 

 

 

STFA, Stichting van de Familieledn