Iran: Demonstratie en protest van studenten van de Azad-Universiteit voor de tweede opeenvolgende dag

 30 December 2018

Iraanse Opstand 

STFA betuigt haar oprechte medeleven met de studenten die het leven lieten en wenst een spoedig herstel voor de gewonden, maar benadrukt het feit dat het religieuze fascisme dat aan de macht is in Iran de belangrijkste verantwoordelijke partij is bij deze tragedie. Als gevolg van astronomische plunderingen en uitgaven ter onderdrukking van het eigen volk en voor het internationale terrorisme heeft dit regime een zeer groot aantal slachtoffers bij dergelijke incidenten veroorzaakt. 

Op zondag 30 december protesteerden studenten van de Azad University of Science and Research van Teheran voor de tweede opeenvolgende dag uit protest tegen het verlies van 10 studiegenoten bij een busongeluk. In de loop van deze actie vluchtte de rector van de universiteit met zijn auto van de universiteit weg in plaats van de studenten te woord te staan. Op zaterdag kwamen ook al duizenden studenten bijeen met hetzelfde doel. Astronomische diefstallen en plundering van de bezittingen van het volk door de leiders van het mullah-regime hebben Iran tot een van de kwetsbaarste landen gemaakt ten aanzien van incidenten zoals verkeersongevallen, branden, aardbevingen, enz.

Het hoofd van het bestuur van de Azad-Universiteit, Ali Akbar Velayati, is Khamenei's adviseur en voormalig minister van Buitenlandse Zaken, en alle aangelegenheden van deze universiteit worden gecontroleerd door het bureau van Khamenei.

De demonstraties op deze twee dagen vonden plaats terwijl repressieve strijdkrachten en soldaten in burger vóór de universiteit, en agenten van het Ministerie van Inlichtingen "Herasat" en Basij-agenten binnen de universiteit protesten wilden voorkomen.

Studenten scandeerden: Studenten sterven eerder dan vernedering te tolereren; Velayati, Velayati, jij bent verantwoordelijk voor deze misdaad; een onbekwaam persoon als leider dient af te treden, aftreden! Een incompetente verantwoordelijke moet worden berecht! De studenten scandeerden vóór het bureau van het rectoraat: "Jij, schaamteloze moordenaar, kom naar buiten!" Toen de demonstratie eenmaal was begonnen, stonden repressieve agenten niet toe dat studenten de universiteit binnenkwamen, om zo de verspreiding van protesten en demonstraties te voorkomen. Een aantal studenten blokkeerde het verkeer van bussen en auto's binnen de universiteit door op straat te gaan zitten.

In hun bijeenkomsten en demonstraties protesteerden studenten tegen de trucs van het regime om de omvang van de tragedie te verdoezelen door lager geplaatste functionarissen te ontslaan en zo de belangrijkste verantwoordelijken voor de misdaad buiten schot te houden. De studenten hebben ook de toespraak van agenten van het regime verstoord door deze uit te jouwen en te schreeuwen: "Onze rug naar de vijand keren, onze gezichten naar het moederland".