Iran: Moeder wordt bezoek aan zoon in de gevangenis ontzegd

Hrana, 11 Oktober 2015 - De moeder van Amin Anvari, een gevangen gehouden burgeractivist en student aan de Universiteit van Teheran, werd geweigerd haar zoon te bezoeken nadat zij deelnam aan burgerbijeenkomsten in Teheran.
De moeder zegt de onvoorwaardelijke vrijlating van haar zoon te eisen en: “Ik zal mij hier volledig op richten en tot het laatste moment nergens voor terugdeinzen voor de vrijlating van mijn zoon”.

Anvari werd op 4 oktober gearresteerd op grond van een uitspraak, gedaan door het kantoor van de aanklager van de Evin gevangenis. Hij werd gevangen genomen nadat zijn woning was doorzocht en zijn bezittingen in beslag waren genomen.
De hoorzitting voor deze burgeractivist werd onlangs gehouden in afdeling 26 van het zogenaamde revolutie gerecht van Teheran. Hij werd veroordeeld tot 2 ½ jaar gevangenis op beschuldiging van propaganda tegen de staat, het beledigen van de leider en belediging op Facebook van de opperste leider en staatsbeambte (Mesbah Yazdi). De uitspraak werd veranderd in 5 jaar onvoorwaardelijk.


Anvari is 21 jaar oud en zat in de 5de termijn van zijn studie software ingenieur aan de Amir Kabir Universiteit in Teheran.STFA, Stichting van de Familieleden