Iran: MOIS-agenten zetten dichter-liedjesschrijver vast

STFA, 04 December 2015 - Functionarissen van de veiligheids- en inlichtingendienst in Iran arresteerden afgelopen maandag de dichter-liedjesschrijver Yaghma Golrouee zonder enige reden op te geven voor deze arrestatie.
Golrouee werd gearresteerd bij een inval in zijn huis door agenten van het Ministerie voor Veiligheid en Inlichtingen (MOIS) en naar een onbekende locatie gebracht, zo schreef zijn vrouw in haar Instagram-account op 1 december.

Een deel van Golrouee's werk bestaat uit sociale thema’s als armoede, verslavingen en milieuproblemen. Vorige maand bekritiseerde hij de autoriteiten voor het feit dat zij de publicatie van zijn boeken verhinderden.

De arrestatie van Golrouee volgt op andere recente arrestaties van schrijvers en kunstenaars en de annulering van een voorstelling door het Teheraanse symfonie-orkest.

Vorige week moest het Teheraanse symfonie-orkest, dat in het Azadi-stadion van de hoofdstad vóór een worstelwedstrijd had willen optreden, van de autoriteiten 15 minuten vóór het optreden afzeggen, omdat het verboden was dat vrouwelijke musici hierbij op het podium zouden aanwezig zouden zijn.

 

 


STFA, Stichting van de Familieleden