Iran: Protesten houden aan in verschillende steden

Iran protests 2021- STFA

Iran, 11 mei 2021 - Maandag 10 mei hielden werknemers van Sepahan Cement een bijeenkomst om te protesteren tegen vertraagde loonstrookjes en speciale bonussen. De werknemers protesteren ook tegen de veiligheidsagenten van het bedrijf die er voortdurend mee dreigen hen te ontslaan.

Na de opening van de fabriek werden de lonen en de productiviteitsbonussen van de werknemers steeds uitbetaald. Maar sinds de Ghadir Holding, die tot de Revolutionaire Garde behoort, eigenaar is geworden van Sepahan Cement, zijn alle voordelen voor de werknemers stopgezet.

Maandag 10 mei hielden leraren uit vele steden in Iran voor de derde achtereenvolgende dag een demonstratie vóór de Majlis (het parlement), uit protest tegen de weigering van het Ministerie van Onderwijs om hen in dienst te nemen.

Er zij op gewezen dat deze ongeveer 25.000 leraren geslaagd zijn voor de beroepstest en dat het ministerie van Onderwijs hen werk moet verschaffen, maar dit weigert te doen.

Maandag 10 mei hielden werknemers uit de olie-industrie een bijeenkomst vóór de Majlis (het parlement) om hun rechten op te eisen. Deze werknemers eisen hogere lonen. Ook gepensioneerden uit de olie-industrie hebben aangekondigd dat zij zich bij de manifestatie zullen aansluiten. Arbeiders en kantoorbedienden die niet naar Teheran konden gaan, betuigden hun steun aan de manifestatie van 10 mei voor het parlement.

Tegelijkertijd verzamelde een groep oliearbeiders zich vóór de deur van de Nationale Oliemaatschappij in de stad Ahvaz. Deze arbeiders konden niet deelnemen aan de manifestatie in Teheran.