IRAN: Staking, Protest in Isfahan

31 juli 2018 .

Iraanse opstand (foto)

 

Aan het begin van deze morgen, dinsdag 31 juli, hebben chauffeurs en eigenaren van vrachtwagens evenals een grote groep mensen en jongeren in de stad Isfahan een protest georganiseerd tegen de alsmaar stijgende prijzen, tegen herhaaldelijke wandaden van de machthebbers en tegen het onmenselijke beleid van het geestelijke regime in Amirkabir (heet nu nieuw Shapour) het industriële district van de stad. Vervolgens zijn zij naar de hoofdstraten van de stad gemarcheerd.


Winkeliers hebben het werk neergelegd en alle winkels zijn gesloten. Woedend over de op hol geslagen inflatie, over hoge prijzen, corruptie en onderdrukking scandeerde de menigte:
“Dood aan hoge prijzen, dood aan werkeloosheid”, “Nee voor de dictator”, “Waardige Shapouris, steun ons, steun ons”, “Waardige Iraniërs, steun ons, steun ons” en “Incompetente autoriteiten, stap op, stap op.”

Onder verwijzing naar de loze beloftes van het regime scanderen ze “Dit zijn allemaal leugens.” De arbeiders in de stad nemen deel aan de demonstratie door met borden te lopen waarop geprotesteerd wordt tegen hoge prijzen en verschrikkelijke levensomstandigheden.

Een grote groep onderdrukkende troepen en anti-oproer politie-eenheden zijn ter plekke en in verschillende straten gestationeerd om de menigte te verspreiden en te voorkomen dat de menigte groeit.