Iran: vader van gevangene in het bureau van de openbare aanklager in de Evin gevangenis geslagen

STFA, 21 November 2015 - In de ochtend van 21 november viel een groot aantal agenten talrijke protesterenden aan die bij elkaar kwamen voor de “Zaterdag Protestbijeenkomsten bij de Evin-Gevangenis” en arresteerden hen. Eén van de protesterenden vertelde dat de agenten vijfmaal talrijker waren dan de protesterenden.

Hashem Zeinali, de vader van Saeed Zeinali, sprak bij zijn arrestatie zijn vreugde uit over het feit dat nu na 17 jaar hun stem eindelijk gehoord werd en dat ze zu een antwoord zouden krijgen op de vermissing van hun zoon.

De aanval was zo hevig dat de vader van Saeed Zeinali een schedelbreuk opliep. Een ooggetuige omschreef de overval als “bruut.”

Een ander bericht meldde dat Akram Neghabi, de moeder van Saeed Zeinali, die ten gevolge van haar ziekte niet in staat was aan de manifestatie deel te nemen, naar de plaats van de bijeenkomst buiten de Evin gevangenis ging na de arrestatie van haar man. Ze informeerde naar de toestand van haar man, waarop de veiligheidsagenten uiterst kwaad werden en haar sommeerden de omgeving van de Evin gevangenis te verlaten en zelfs dreigden haar te arresteren.

Weer andere berichten meldden dat Reza Malek en Hashem Zeinali, de vader van Saeed Zeinali, overgebracht werden naar het inlichtingebureau. Een aantal studenten van Prof. Mohammad Ali Taheri, de oprichter van de  “Erfan Halghe” gemeenschap, bevond zich tussen deze gearresteerden. Er is geen verdere informatie over hun identiteit.

De onderstaande foto's toont de aanwezigheid van agenten in burger bij de Evin gevangenis.

 

 


STFA, Stichting van de Familieleden