Iran zet familie onder druk om de rol van de hijab-politie in de coma van een meisje te verdoezelen

Armita Geravand op de intensive care van het Fajr-ziekenhuis op 4 oktober 2023

Woensdag 10/04/2023
De autoriteiten hebben de familie en vrienden van een 16-jarig meisje onder druk gezet om de rol van hijab-patrouilles te ontkennen bij een incident zondag dat ertoe leidde dat ze in coma raakte.

Een bron dicht bij de familie van Armita Geravand informeerde dat de ouders van de kunststudente werden opgeroepen voor een inlichtingendienst nadat hun dochter naar een nabijgelegen ziekenhuis was gebracht, waar ze momenteel op de intensive care (ICU) ligt.

Volgens de bron die om anonimiteit vroeg, kregen Armita's ouders te maken met druk en bedreigingen om publiekelijk te verklaren dat hun dochter hoofdletsel had opgelopen toen ze flauwviel, terwijl ze ontkenden dat hijab-patrouilles haar duwden na een ruzie over het bedekken van haar haar, waardoor ze haar hoofd stootte. tegen een metalen staaf.

Dinsdag zonden de staatsmedia korte interviews uit met de ouders van het jonge meisje in het ziekenhuis, naast korte beelden van haar en haar twee vrienden die de auto binnenstapten en vervolgens werd haar bewusteloze lichaam gedragen door de vrienden die haar op het perron legden.

Tijdens het interview verklaarde Armita's radeloze moeder, die moeite had om te praten, dat haar werd verteld dat haar dochter was flauwgevallen in de metro en haar hoofd ergens tegenaan had gestoten.