Meer dan 40 moeders die gerechtigheid zochten voor hun gesneuvelde kinderen opgepakt door IRGC-inlichtingendienst

Meer dan 40 moeders die gerechtigheid zochten voor hun tijdens de Iraanse opstanden  gesneuvelde kinderen zijn gearresteerd door de IRGC-inlichtingendienst nadat ze de Aychi-begraafplaats in Saqqez hadden bezocht.
Op 9 juni 2023 namen de ouders van sommige jonge mensen die zijn gesneuveld tijdens de protesten in Sanandaj, Dehgolan, en Divandareh deel aan de verjaardagsceremonie van Danial Pabandi, een van de martelaren van de Iraanse opstand. Deze ceremonie vond plaats op de Aychi-begraafplaats in Saqqez.
Vervolgens bezochten ze de tombes van de martelaren in Bukan en hernieuwden ze hun beloftes.
De gerechtigheidszoekende families uit Sanandaj, Dehgolan, en Divandareh verzamelden zich, samen met de ouders van de slachtoffers, bij de tombe van Mahsa Amini bij de Aychi-schrijn.
Ze hielden afbeeldingen van hun gevallen kinderen in hun handen en uitten spreekkoren met boodschappen zoals "Martelaren sterven nooit" om de slachtoffers te eren en gerechtigheid voor hen te eisen. Tevens demonstreerden zij tegen de beperking van de toegang tot de tombe van Mahsa Amini die de regering heeft opgelegd op de Aychi-begraafplaats, en tegen de vernietiging van de grafstenen van de gesneuvelden.
Een uur na het bezoek aan de Aychi-gevangenis werden de twee minibussen die de gerechtigheidszoekende families vervoerden tot stoppen gebracht bij het binnengaan van Saqqez, waarna de families werden gearresteerd en overgebracht naar locaties die niet bekend zijn gemaakt.
Ook Mojgan Eftekhari, de moeder van Mahsa Amini, bezocht de tombes van de slachtoffers uit Bukan.