Mina Rad, een dichteres en schrijfster, is overgebracht naar de beruchte Qarchak-gevangenis om haar gevangenisstraf uit te zitten.

Mina Rad komt uit de stad Doroud in de provincie Lorestan, in het westen van Iran. De dichteres en schrijfster werd op 4 juli 2020 voor de media- en cultuurrechtbank gedagvaard. De rechtbank berechtte haar op beschuldiging van "propaganda tegen de staat" en veroordeelde haar tot twee maanden gevangenisstraf en een voorwaardelijke gevangenisstraf van 8 maanden. Het gerechtshof bekrachtigde haar vonnis op 23 augustus 2020. Ze werd op 24 september 2020 overgebracht naar de Qarchak-gevangenis.

De inlichtingendienst van Doroud riep Mina Rad op en ondervroeg haar tijdens de protesten in december 2017-januari 2018. Hoewel de inlichtingendienst mevrouw Rad later vrijliet, bleven ze haar telefonisch lastigvallen.

De inlichtingendienst riep haar op 15 juli 2018 opnieuw op en ondervroeg haar. De ondervragers bedreigden en beledigden haar. Ze werd op dezelfde dag vrijgelaten.

Mina Rad werd op 6 oktober 2018 opnieuw gearresteerd en drie dagen vastgehouden wegens deelname aan protesten.