Moeder van politieke gevangene Soheil Arabi zoekt hulp om haar zoon te redden

Moeder van politieke gevangene Soheil Arabi deed een dringende oproep aan internationale mensenrechtenorganisaties om het leven van haar zoon te redden. Ondertussen onthulde zij de samenzwering van de rechterlijke macht tegen Soheil Arabi.

Farangis Mazloumi, moeder van de politieke gevangene Soheil Arabi, meldde op zaterdag 28 juli 2018 dat haar zoon onder enorme druk stond in de gevangenis van Groot-Teheran, ook bekend als Fashafouyeh. Hij wordt voortdurend lastiggevallen en mishandeld door gevangenbewaarders op aandringen van de rechterlijke macht. Ze zijn van plan hem te dwingen destabiliserende medicijnen in te nemen, zodat ze hem als psychopaat naar het psychiatrisch ziekenhuis van Aminabad kunnen brengen.

Soheil Arabi mag momenteel niemand persoonlijk of telefonisch spreken. Zij is hiervan door een van de celgenoten van haar zoon op de hoogte gesteld.

Onder verwijzing naar die celgenoot van haar zoon verklaarde de moeder van de politieke gevangene Soheil Arabi dat gevangenbewaarders van plan zijn om hem injecties of pillen toe te dienen die geheugenverlies of verstoring van zijn geestelijk evenwicht veroorzaken.

Farangis Mazloumi heeft bij een aantal andere gelegenheden hulp gezocht om het leven van haar zoon te redden.

Aan de vooravond van het Perzische Nieuwjaar hulde ze zich in haar traditionele Haft-sin voor de poorten van de gevangenis van Groot-Teheran en drong ze er bij alle Iraniërs op aan hetzelfde te doen om hun steun en solidariteit met politieke gevangenen te betuigen.

Ze werd in februari 2018 gearresteerd tijdens een protest buiten de Evin-gevangenis. De veiligheidstroepen joegen de families van politieke gevangenen uiteen en arresteerden Farangis Mazloumi, moeder van politieke gevangene Soheil Arabi, samen met Massoumeh Nemati en Haniyeh Daemi, moeder resp. zuster van de politieke gevangene Atena Daemi. (30 juli 2018)