Opnieuw vergiftiging van schoolgaande meisjes

Hasan Esmkhani, de Public Relations Manager van de Zanjan-Universiteit voor Medische Wetenschappen, verklaarde: "Als reactie op een vergiftigingsincident dat plaatsvond op Koosar Girls' High School in Zanjan werden verschillende leerlingen overgebracht naar het Ayatollah Musavi-ziekenhuis, terwijl andere naar het HazratValiasr (AS)-ziekenhuis werden meegenomen. Één leerling werd overgebracht naar het ShahidBeheshti-ziekenhuis, en een andere leerling naar het Imam Hossein (AS)-ziekenhuis in Zanjan."

Hij benadrukte dat ze alle gehospitaliseerde leerlingen die in bevredigende en stabiele toestand verkeerden hebben ontslagen uit het ziekenhuis, afgezien van enkele leerlingen die op dit moment gehospitaliseerd zijn maar in een algemeen gunstige toestand verkeren en in de komende uren zullen worden ontslagen. De Public Relations Manager van de Zanjan-Universiteit voor Medische Wetenschappen stelde dat zij de oorzaak van deze vergiftiging onderzoeken.
Hij legde verder uit dat de gehospitaliseerde leerlingen op de eerste plaats psychologische last en angstklachten ervaren hebben als gevolg van deze gebeurtenis. (staatsnieuwswebsite Rouydad 24, staatsnieuwsagentschap Fars, staatswebsite Hamshahri Online - 29 oktober 2023)

Schoolgaande meisjes vergiftigd: 67 naar het ziekenhuis.
Op 29 oktober 2023 werden 67 schoolgaande meisjes in Zanjan naar het ziekenhuis overgebracht met vergiftigingssymptomen. Hassan Esmkhani, de Public Relations Manager van de Zanjan-Universiteit voor Medische Wetenschappen, verklaarde: "Als reactie op een vergiftigingsincident dat plaatsvond op Kowsar Girls' High School in Zanjan maandagmiddag, hebben we 36 leerlingen naar het Moosavi-ziekenhuis overgebracht, 29 leerlingen naar het Valiasr-ziekenhuis, één leerling naar het Beheshti-ziekenhuis, en één leerling naar het Imam Hossein-ziekenhuis in Zanjan." 62 individuen zijn uit het ziekenhuis ontslagen, en 5 leerlingen verblijven op dit moment nog in het ziekenhuis.

Voortgezette serievergiftiging van schoolgaande kinderen: Chemische aanval op een meisjesschool in IranshahrOp 2 november 2023 zijn door toxische gassen verschillende leerlingen vergiftigd op de meisjesschool in de plaats RasoulabadBaghdanieh in Iranshahr. Noodhulpdiensten hebben sommige leerlingen met behulp van meerdere ambulances overgebracht naar medische centra. Sommige bronnen kenschetsten dit incident als een 'chemische aanval' op de scholen en meldden dat militairen na de chemische aanval ouders en dorpsbewoners ervan weerhielden de school te benaderen.
De serievergiftiging van leerlingen, voornamelijk op meisjesscholen, begon in Qom in de herfst van 2022 en verspreidde zich vervolgens naar verscheidene provincies.