Vrijheidsminnende docent Hashem Khastar geslagen en overgebracht naar isoleercel

Vrijheidsminnende docent Hashem Khastar geslagen en overgebracht naar isoleercel

 

Volgens de Iranian Human Rights Society, woensdag 28 december 2022.

Mevrouw Sediqeh Maleki Fard, de vrouw van de politiek gevangene Hashem Khastar, een docent, heeft me geḯnformeerd over de ernstige mishandeling van haar vrijheidsminnende echtgenoot. Zijn armen en benen zijn daarbij gebroken, en dhr. Hashem zou in een isoleercel zijn geplaatst in de Vakil Abad-gevangenis in Mashhad.

 

’s Avonds op woensdag 28 december werd de echtgenote van dhr. Hashem ervan op de hoogte gesteld dat woensdagochtend gevangenismedewerkers haar man, dhr. Hashem Khastar, ernstig hadden mishandeld. En om te voorkomen dat dat nieuws zich verspreidde, hebben ze hem de toegang tot de bijeenkomst ontzegd. Andere mensen uit de sectie 6/1 staan eveneens onder strikt toezicht, opdat het nieuws over deze brute actie tegen dhr. Hashem Khastar niet uit de gevangenis zou lekken.

In de ochtend van donderdag 29 december. Toen mevr. Maleki Fard naar het Revolutionair Hof ging, gaf de gerechtelijk assistent van de officier van justitie haar geen duidelijk antwoord.

 

In het vervolg werd duidelijk dat het dhr. Hashem Khastar 84 dagen lang is verboden om mensen te ontmoeten en telefoongesprekken te voeren, en dat hij is opgesloten in een isoleercel.

 

Dhr. Kamal Jafari, een politiek gevangene met ernstige problemen met zijn nek, schreef verscheidene brieven aan de gevangenisautoriteiten, maar geen van hen ondernam enige actie. Hij sprak zich uit tegen het feit dat de gevangenisofficiers met hem vochten in plaats van op het probleem van deze gevangene te reageren.

 

Dhr. Hashem Khastar kwam ertussen om te bemiddelen. De medewerkers en het hoofd van de vleugel sloegen deze twee 70-jaar-oude gevangenen echter en brachten hen vervolgens over naar isoleercellen.

 

Hashem Khastar, een docent, wordt momenteel vastgehouden in de Vakil Abad-gevangenis in Mashhad.