Zweepslagen voor meisjes-studenten wegens niet-betalen van donaties in Iran

STFA, 12 Oktober 2016 -  Een schokkende maatregel van de schoolautoriteiten in het dorp Mokhtarabad Zuid-Roodbar (in de zuidelijke provincie Kerman) bestond erin, acht zweepslagen aan minstens tien meisjes-studenten toe te dienen en hen vervolgens van school te verwijderen, omdat hun ouders geen 30.000 touman (ca. € 8,-) konden betalen, zoals gevraagd door het hoofd van de school. De brutaliteit ging de volgende dagen verder door de armlastige families op allerlei manieren te dwingen het door de school geëiste geld te betalen.

De wijde verspreiding van het nieuws over deze onmenselijke afranseling van Kerman- studentes bracht de functionarissen van het regime in Departement van Onderwijs ertoe de  families van de studentes te dreigen met verwijdering van hun kinderen van de school als ze de afranseling van de studentes niet zouden ontkennen.

Het Ministerie van Onderwijs plundert de ouders van studenten op verschillende manieren en onder allerlei voorwendselen zoals het vragen van compensatie voor de plaatselijke uitgaven, de kosten van tellingen of een gift aan de school. Zulke vragen leggen een zware druk op de studenten en hun families en had tragische gevolgen, speciaal in armere regio’s, waar de studenten de school verlaten of zelfmoord plegen. In november 2015 pleegde een 12-jarige zesde-klasser in Oshnavieh, in de provincie West Azerbaijan, zelfmoord omdat hij niet het geld kon opbrengen om een gift aan de school te doen.  

We veroordelen deze vreselijke maatregel tegen jonge studenten scherp. Dit onmenselijke regime is op inherente wijze crimineel en gedijt alleen dankzij folteringen en afranselingen. Matiging van het in Iran heersende religieuze fascisme is een illusie als men bedenkt dat het miljarden dollars aan vermogen van het Iraanse volk uitgeeft voor de export van oorlog en terrorisme in de regio en aan het bloedbad onder weerloze kinderen en vrouwen in Syrië, mrt name in Aleppo. In Iran zelf kent het regime geen scrupules om het volk te plunderen, zelfs door onschuldige meisjes af te ranselen.

Zolang het mullah-regime aan de macht is, zullen de Iraanse kinderen in armoede leven en onderdrukt en gemarteld worden.

 

 

 

STFA, Stichting van de Familieleden