Mensenrechten

Leraren en vakbondsmensen in Iran moeten onmiddellijk en onvoorwaardelijk worden vrijgelaten!

Leraren en vakbondsmensen in Iran

Education International, de wereldwijde federatie van onderwijzers, veroordeelt de arrestatie van Iraanse lerarenvakbondsleden en eist hun onmiddellijke en onvoorwaardelijke vrijlating.

Er moet een einde komen aan de systematische repressie tegen leraren die opkomen voor hun leerlingen, hun gemeenschappen en hun rechten als vakbondsleden.

Ramadan: het recht op voedsel ontzeggen staat gelijk aan ontzegging van het recht op leven.

prison Iran

Gevangenen in de Qarchak- en Sanandaj-gevangenis krijgen nauwelijks eten

April 2022

Qarchak-geïnterneerden verstoken van minimale voorzieningen tijdens ramadan

Tijdens de Ramadan zijn politieke gevangenen in de Qarchak-gevangenis in Varamin verstoken van basisvoorzieningen.

Iran: de executie van atleten, 40 jaar lang

 

In schril contrast met ontwikkelde landen waar atleten worden geëerd, duikt de situatie van atleten in Iran ver onder de minimale internationale standaarden.

De machthebbers in Iran mishandelen, arresteren en executeren Iraanse atleten.

In het duistere dossier van mensenrechtenschendingen dat het regime heeft, bevinden zich talloze gevallen van executie van atleten en nationale kampioenen.

Geen enkel ander regime in de geschiedenis van de mensheid heeft zo’n afgrijselijke misdaad tegen haar nationale helden en atleten gepleegd.

Politieke gevangene Khadijeh Mehdipour geslagen en gewond

Politieke gevangene Khadijeh Medipour is donderdag door verschillende gewelddadige criminelen geslagen en gewond geraakt aan haar oog.

De Iraanse gevangenisorganisatie bevestigde het nieuws op vrijdag 11 februari en zei dat de reden voor het "conflict" "obsceniteit en belediging" was t.o.v. Ruhollah Khomeini, de stichter van het regime, Ali Khamenei, de Opperste Leider, Qassem Soleimani, de leider van de Iraanse elite Quds-Force, en Qassem Soleimani, die in januari 2020 in Irak werd gedood door een Amerikaanse drone-aanval.

Pagina's