Mensenrechten

Onderzoeker Ali Ramezani veroordeeld tot drie jaar en zeven maanden gevangenisstraf op politieke aanklachten

Ali Ramezani, een onderzoeker aan de Amirkabir University of Technology en lid van het Iraanse Microelectronics Olympiad-team, is veroordeeld tot drie jaar en zeven maanden gevangenisstraf door Afdeling 26 van de Revolutionaire Rechtbank in Teheran.

De voorbereidingen voor de executie van 340 gevangenen in de Qazalhasar-gevangenis zijn in volle gang in de laatste maanden van het Iraanse jaar

Volgens de Human Rights Society heeft het gerechtelijk systeem op zondag 14 januari 2024 de executie van 340 ter dood veroordeelde gevangenen in de GhezelHesar-gevangenis op de agenda gezet.
Volgens een betrouwbare bron zijn de zaken van de 340 ter dood veroordeelde gevangenen doorgestuurd naar de uitvoering van vonnissen van de 3e tak van de Revolutionaire Rechtbank, onder leiding van Ruhollah Hosseinzadeh.

VN-experts roepen Iran op om internationaal recht te respecteren en te stoppen met gruwelijke executies van demonstranten

GENEVE (23 januari 2023) - VN-experts hebben vandaag krachtig de executie van Mohammad Ghobadlou veroordeeld, een 23-jarige man met een langdurige psychosociale handicap, en Iran opgeroepen om zich te houden aan zijn verplichtingen onder het internationaal recht inzake mensenrechten.

De toestand van Vrouwen op het Platteland in Iran: Middeleeuws, Rampzalig en Onvoorstelbaar!

15 oktober biedt een kans om de aandacht te vestigen op de situatie van vrouwen op het platteland in Iran en om ze te steunen en om het belang te benadrukken van hun rol als arbeidende mensen.
Sinds 2008 hebben de Verenigde Naties 15 oktober uitgeroepen tot International Day of Rural Women (internationale-dag-van-de-boerin) om gelijkheid van mannen en vrouwen te bevorderen en om boerinnen op het platteland sterker te maken.

Opnieuw vergiftiging van schoolgaande meisjes

Hasan Esmkhani, de Public Relations Manager van de Zanjan-Universiteit voor Medische Wetenschappen, verklaarde: "Als reactie op een vergiftigingsincident dat plaatsvond op Koosar Girls' High School in Zanjan werden verschillende leerlingen overgebracht naar het Ayatollah Musavi-ziekenhuis, terwijl andere naar het HazratValiasr (AS)-ziekenhuis werden meegenomen. Één leerling werd overgebracht naar het ShahidBeheshti-ziekenhuis, en een andere leerling naar het Imam Hossein (AS)-ziekenhuis in Zanjan."

Het aantal executies in Iran neemt toe.

Volgens het rapport van de Iranian Human Rights Society heeft Javaid Rahman, de speciale VN-rapporteur voor de mensenrechten in Iran, zijn rapport gepresenteerd aan de Algemene Vergadering van de VN op dinsdag 24 oktober 2023.
In zijn rapport verwees Rahman naar de toename van het aantal arrestaties, executies en willekeurige moorden door veiligheidstroepen. Hij noemde ook de acties van de regering om andersdenkenden te onderdrukken.

Pagina's