Mensenrechten

Bachelet dringt er bij Iran op aan zich te richten op het aanpakken van de watercrisis in plaats van de protesten

Bachelet urges Iran to focus on addressing water crisis

Genève (23 juli 2021) – De Hoge Commissaris voor de Mensenrechten van de Verenigde Naties, Michelle Bachelet, riep vrijdag de Iraanse autoriteiten op om zich te concentreren op het nemen van de hard nodige actie om het aanhoudende gebrek aan water in de provincie Khuzestan het hoofd te bieden, in plaats van buitensporig geweld in te zetten en wijdverspreid tot arrestaties over te gaan om de protesten n.a.v. de situatie neer te drukken.

Helden nooit sterven...

Herdenking van onze nationale held, NavidAfkari op zijn verjaardag.
NavidAfkari zou vandaag 28 jaar worden als hij nog in leven was.
De worstelkampioen werd op 12 september 2020 geëxecuteerd op basis van bekentenissen die onder foltering waren verkregen.
Navid's twee onschuldige broers, Vahid en Habib, zitten nog steeds in de gevangenis.

Iran: Gezamenlijke brief van Nobelprijswinnaars aan secretaris-generaal van de Verenigde Naties

Nobel laureates - Iran - Stichting van de familieleden

In een brief aan VN-secretaris-generaal Antonio Guterres hebben 11 Nobelprijswinnaars hun grote bezorgdheid geuit over Ebrahim Raisi als de nieuwe president van Iran. De Nobelprijswinnaars noemden Raisi een misdadiger die misdaden tegen de menselijkheid heeft begaan.

COVID-19 wordt humanitaire ramp in Zuidoost-Iran

Het parlementslid van het district Chabahar in Iran heeft op 30 juni gezegd dat er een "humanitaire catastrofe" zal ontstaan in de zuidoostelijke provincie Sistan en Baluchestan als de regels voor COVID-19 niet worden nageleefd.

Volgens het door de staat gerunde ISNA-nieuwsagentschap zei Moinuddin Saeedi tijdens een parlementsvergadering op 30 juni dat de provincie Sistan en Baluchestan het stadium van tragedie voorbij is en een humanitaire ramp aan het worden is.

Ebrahim Raisi moet berecht worden voor misdaden tegen de menselijkheid

Ebrahim Raisi, Iran, 1988 massacre

Ebrahim Raisi moet voor de rechter worden gebracht voor misdaden tegen de menselijkheid

Op de Internationale Dag voor slachtoffers van foltering eisen wij gerechtigheid voor slachtoffers van foltering en executie in Iran

Ebrahim Raisi moet voor de rechter worden gebracht voor misdaden tegen de menselijkheid

Iraanse jeugdige gedetineerde naait lippen aan elkaar om behandeling van zijn zaak te eisen

Arman Farahmand, een tiener die beschuldigd wordt van moord, is in hongerstaking gegaan en heeft zijn lippen aaneengenaaid uit protest tegen het uitblijven van behandeling van zijn zaak door de autoriteiten.
Een familielid van Arman Farahmand vertelde de website Kurdpa dat de 17-jarige sinds zaterdag 19 juni in de Sanandaj-gevangenis in hongerstaking is.

Pagina's